Persoonlijk advies

Voor wie:
Het kan eenzaam zijn aan de top.  Eigenaren, directeuren en MT leden kunnen af en toe behoefte hebben aan een sparringpartner waarmee ze in rust en vertrouwen kunnen reflecteren op de vaak complexe vraagstukken in strategische of organisatorische context. Complexiteit kan omgezet worden naar heldere (nieuwe) inzichten en methodieken.

Door wie:
Met lange ervaring in de boardroom van een groot Nederlands bedrijf heeft Edwin alle facetten van deze complexiteit aan den lijve ervaren. Zijn rust en vermogen tot waarnemen maken hem tot een uitstekende gesprekspartner, waardoor hij inmiddels het klankbord is voor veel eigenaren en directieleden.

Hoe:
Edwin verdiept zich echt in uw omstandigheden en problematiek, zonder daar over te oordelen.

Tegelijkertijd aarzelt hij niet om u op een vriendelijke manier de lastige vragen te stellen die u echt verder helpen. Altijd vanuit betrokkenheid en met een open blik. Het (her) formuleren waar het echt over mag gaan helpt bij het vinden van nieuwe wegen binnen de ontstane complexiteit. Persoonlijke adviesgesprekken worden aangeboden in losse dagdelen maar zijn ook verkrijgbaar in abonnementsvorm voor wie met enige regelmaat wenst te reflecteren op de voortgang en ontwikkeling.

Waar:
Deze gesprekken organiseren wij op onze ontmoetingsplaats in Kasteeel Staverden (gemeente Ermelo) waar voldoende rust en ruimte geboden wordt deze gesprekken in vertrouwelijkheid en met de nodige afstand tot het operationele werk te voeren.

Persoonlijke coaching

Voor wie:
Het gevoel tijdelijk focus en overzicht te verliezen in de hectiek van elke dag overkomt iedereen wel eens. Maar (te) vaak duurt dit langer dan voor de organisatie en het individu wenselijk is. Dit kan leiden tot ernstige vermoeidheid en langdurig verlies van grip. Verschijnselen van burn-out blijven vaak te lang onopgemerkt. Met persoonlijk coaching zijn wij in staat mensen te helpen vitaliteit, focus, stabiliteit en richting weer te hervinden en vast te houden. Maar ook persoonlijke thema’s kunnen oorzaak zijn van stress en verlies van overzicht en verdienen aandacht.

Door wie:
Onze coaches zijn zeer bedreven in het helpen bij het slechten van zowel persoonlijke als zakelijke thema’s, waardoor rust, overzicht en vitaliteit weer terugkeren en behouden blijven.

De aanpak verschilt van geval tot geval, afhankelijk van wat nodig is. Al onze coaches hebben langjarige ervaring in het vak en een uitstekend inlevingsvermogen, gekoppeld aan pragmatisch en resultaatgericht handelen en denken.

Hoe:
Door intensieve gesprekken en soms ook oefeningen worden de thema’s behandeld die de kern vormen van de ontstane situatie. Onze coaches helpen mensen bij het vinden van hun eigen oorzaken en oplossingen. Maar hun uiteindelijke toegevoegde waarde zit hem in het vermogen tot zelfreflectie van hun gesprekspartners te vergroten, om herhaling te voorkomen.

Gemiddelde duur is 6 – 8 sessies van 2,5 uur en deze vinden plaats op kasteel Staverden waar voldoende afstand tot de werksituatie zorgt voor rust en vertrouwelijkheid. Voor bedrijven kunnen er abonnementen worden afgesloten voor coaching van medewerkers.