Trainingsvisie

Als je goed in je vel zit, verzet je bergen. Toch kom je soms op een punt dat het dagelijks leven je meer energie kost dan het je oplevert. Ben je te lang uit balans, dan krijg je het vroeg of laat voor je kiezen. Disbalans leidt tot vermoeidheid en stress, met een uitgeput gevoel en burn-out als absoluut dieptepunt. Daar wil je niet zijn. Perceptie biedt je handvatten om je energiebronnen beter te managen. We helpen je graag om fit te blijven en het beste uit jezelf te halen. In je werk, in je privéleven.

Energiebronnen

In onze trainingen ontdek je waar jij energie uit haalt, waar je (ongemerkt) energie laat weglekken en wat je daaraan kunt doen. We gebruiken hiervoor het model met vier energiebronnen:

Fysieke energie – permanente vitaliteit
Mentale energie – focus aanbrengen én houden
Emotionele energie – mate van stabiliteit
Spirituele energie – richting voor jezelf, vanuit je missie, je visie en je strategie

We coachen je om deze bronnen duurzaam te benutten. Het geheim van een optimale energiehuishouding schuilt in twee formules:

  • Fysieke + mentale energie = arbeidsvermogen
    Als je vitaal bent en gefocust blijft, kun je optimaal presteren.
  • Emotionele + spirituele energie = arbeidsmotivatie
    Als je stabiel bent en je weet je richting, dan voel je je elke dag gemotiveerd om te werken.

Het motto voor onze leiderschapstrainingen ontlenen we aan Peter Drucker: “Management is doing the things right; leadership is doing the right things.”

Trainingsmethodiek

Standaardtrainingen zitten niet in ons pakket. Een oplossing die voor iedereen werkt, bestaat eenvoudigweg niet. We vragen je daarom je doelen te benoemen: waarom doe je mee en wat hoop je te bereiken. Dan stellen wij een programma samen dat voor jou effectief is.

We geloven in ervaringsgericht leren. Grote rust en hoge intensiteit kenmerken onze methodiek. We besteden ruim tijd aan besprekingen en trekken er vaak op uit, omdat je buiten in de natuur sneller tot de kern doordringt. In het bos en tussen de weilanden houdt de natuur je een spiegel voor. Slecht weer bijvoorbeeld, is een mooie metafoor voor tegenslag. Hoe ga je daarmee om? We kunnen er eindeloos over theoretiseren, maar buiten in de natuur merk je direct wat je ‘automatische’ reactie op een onverwachte situatie is. Dat maakt het gesprek over je opties en valkuilen aanzienlijk indringender.

In onze programma’s werk je met een team van trainers en coaches die ieder hun expertise inbrengen. Niemand van ons heeft de wijsheid in pacht. Een trainer/coach die beweert alles te kunnen, mag zich wat ons betreft net zoveel vragen stellen als een manager die vindt dat hij alle problemen zelf moet oplossen. Ons team neemt je mee in verschillende workshops zodat je steeds een nieuw element aan je persoonlijke groei toevoegt.