Teamtrainingen

Een team dat zijn eigen flow creëert

Voor wie
Herkenbaar? Teams waar de fut uit is. Teams waarin de spanningen oplopen. Teams die minder presteren. Dragen de onderlinge verhoudingen niet meer bij aan een goede werksfeer en komen de gewenste resultaten steeds verder weg te liggen? Dan is het hoog tijd voor een flinke oppepper. Vastgelopen teams trekken we uit het slop. Beginnende teams schieten we uit de startblokken. We helpen ze aan een gedeeld gevoel voor urgentie, een gezamenlijke doel en de bereidheid om elkaar te steunen.

Wat
Samenwerken is niet zo eenvoudig als het lijkt. Teamleden moeten hun onderlinge verschillen leren accepteren, hun uiteenlopende kwaliteiten leren waarderen en hun verschil in karakter leren begrijpen. Vertrouwen is de voedingsbodem waarop de beste prestaties groeien. De aanpak verschilt van geval tot geval. Soms wordt het doel niet door iedereen gedragen. Soms moet oud zeer worden opgeruimd. Elk groepsproces kent zijn specifieke dynamiek. Wij helpen je de energie die vrijkomt in goede banen te leiden, zodat ieder teamlid doelgericht meewerkt aan het gezamenlijk resultaat.

Hoe
Als een team niet weet wat het doel van de missie is, loopt het uit op chaos. Je zult samen een helder, krachtig, begrijpelijk en haalbaar doel moeten stellen. Perceptie helpt teams een glashelder doel te formuleren waarbij alle teamleden zich gehoord en gezien weten. We bepalen de benodigde kwaliteiten en uiteindelijk vindt ieder teamlid zijn rol. We hameren erop dat mensen elkaar waarderen op hun kwaliteiten en elkaar ondersteunen bij hun ontwikkeling. Open communicatie zonder oordelen, maar met duidelijke afspraken over wat je van elkaar verwacht en de absolute wil om gezamenlijk het gestelde doel te bereiken.

Waar
Een teamtraining betaalt zich altijd uit, maar is soms lastig in te plannen. Als je het je niet kunt veroorloven een afdeling een paar dagen te sluiten, kunnen wij daar een mouw aan passen. Wat we in company kunnen doen, doen we in company. Sommige aspecten behandelen we nooit op de werkplek, simpelweg omdat dat niet werkt. Goed overleg is de sleutel naar de oplossing. Laat planning geen obstakel voor een teamtraining zijn. Daarmee doe je de organisatie en de mensen te kort.

Resultaat
Ons doel is dat het team positieve energie genereert en die weet vast te houden. In dit team wordt niet over elkaar maar met elkaar gesproken. De teamleden durven elkaar aan te spreken, te complimenteren en te steunen. Dan staat er een team.