Mariska Vredevoort

CEO Orissa Vredevoort & Dochters

“Hoe kan het dat je zelf 40 jaar zoekende bent naar wie je bent en wat je wilt, en dat jullie samen in 4 dagen tot de kern komen?
Dit is een start van mijn reis naar de nieuwe ik”

Daniëlle Diepenveen

Directeur van Schuppen Makelaars

“Deze leergang heeft mij in eerste instantie heel veel emotie gebracht, maar ook al snel heel veel mooie inzichten en handvatten om m’n doelen te gaan bereiken en m’n belemmerende overtuigingen achter mij te laten.”

Rik Gallé

Locatie manager TEKA

“In deze leergang heb ik inzicht gekregen in wie ik ben en daar kan ik enorm veel mee gaan doen in de toekomst die voor mij ligt!”

Gerdo Lagerweij

Directeur Grond, JdB Groep

“Mij open durven geven, trots te zijn en energie te krijgen van de mensen om mij heen. Hierdoor ervaar ik vertrouwen en veiligheid die mij nog verder gaat brengen in dit mooie leven en bij mensen om mij heen.”

Robert Jan van der Weijden

Partner Executive Search

“Haarfijn blootgelegd welke blokkades (belemmerende overtuigingen) eenmaal omgevormd tot nieuwe overtuigingen, kunnen meehelpen aan de verrijking als mens.
Daarnaast heb ik deel uit mogen maken van een groep die vanuit anonimiteit in 4 dagen is uitgegroeid tot een hecht team. De voorwaarden daarvoor zijn gecreëerd door Perceptie.”

Mariëtte Oostwouder

HR en Salarisadministratie

“De leergang leert je kijken naar verschillende hoeken van het leven en geeft de ruimte om inzicht te krijgen. Door praktische oefeningen leerde ik om te ervaren wat er nodig kan zijn om iets te bereiken of om te ervaren dat er veel meer in mijn mogelijkheden lag dan ik dacht.
De gesprekken gaven inzichten in delen van mijn leven waar ik zelf aan wil werken. Edwin en Eline zijn daarbij tot steun geweest met gesprekken, vragen en reflecties van wat zij zien. Gedurende de 4 dagen heb ik inzicht gekregen en stappen gezet om verder te kunnen gaan met mijzelf en wie ik mag zijn in mijn leven.”

Chantal Derix

HR Manager ICSH B.V.

“Wat ben ik blij en dankbaar dat ik de leergang ‘Excelleren Als Mens’ heb mogen volgen. Perfecte balans tussen mentaal en fysiek aan de slag gaan tijdens de 4 dagen. De warmte, gastvrijheid en bijzondere locaties, het klopte allemaal! De Bourgondiër in mij werd ook heerlijk gevoed. In die 4 dagen hele fijne tijd mogen hebben met de andere ‘Excelleerders’ Ik weet weer dat ik er gewoon in kan stappen. Ik hou van mij”

Desirée Westland

 

“Wat ben ik blij en dankbaar dat ik aan deze leergang heb mogen deelnemen. Zo dicht bij mezelf komen door de oefeningen en vragen van Edwin en Eline. Dichtbij mezelf komen zodat ik weer weet wie ik ben en waar mijn toekomst ligt. Concrete handvatten en acties mee naar huis om het maximale uit mezelf te kunnen halen.”

Jogé Smallenbroek

Coach – Trainer – Interimmanager

“Weer helemaal aan de andere kant zijn, deelnemer in plaats van trainer. De gelegenheid om feedback te krijgen, met name zichtbaar zijn en concreet. Ook genieten van de ruimte voor mijzelf. Even weg uit het dagelijkse en weer los van alles geprikkeld worden om nieuwe acties te ondernemen. Kunnen en willen nog eens onder de loep te nemen.”

Jozé Hoogenboom

Product Developer G-Star

“Inzicht in mijn eigen kracht en passie. Durven gaan voor mijn eigen dromen en doelen. Edwin en Eline hebben me laten zien hoe ongelooflijk rijk ik ben en wat een mooie en lieve mensen ik om me heen heb.”

Laurens Boers

Office manager bij Stichting TeamAlert

“Deze leergang heeft mij zelfvertrouwen, groei en heel veel nieuwe inzichten gegeven. Het beste deel is nog dat ik daar zelf toe ben gekomen. Edwin en Eline stellen de kaders en de vragen, maar ik heb het zelf gedaan en daardoor voelt het veel krachtiger. Dank dat ik op dit (jonge) moment in mijn leven op fundamentele thema’s van het leven al zo’n eind op weg ben geholpen.”

Mascha van der Graaff

Coach

“Inzicht hoe ik als mens op mentaal, emotioneel, fysiek en spiritueel niveau nog meer kan Excelleren. Gefaciliteerd door trainers die warm, doortastend en inspirerend zijn met een prachtig gedachtengoed als basis.”

Ton Vestering

Eigenaar VWE

“Zeer leerzaam, word mooi opgebouwd, waardoor je echt tot jezelf komt.”

Suzanne Vredevoort

Directeur Inkoop Livera

“Inzicht in belemmeringen en gewoontes en hoe je die kan doorbreken. Diepgang geven aan mogelijkheden hoe je als persoon beter tot recht komt op verschillende vlakken. Inzichten die me direct na de training al een boost gaven.
Ik heb zin om er mee aan de slag te gaan!”

Arno Timmermans

“De energie om weer gas te gaan geven in het leven. Het lijkt wel of ze het woord excelleren hebben uitgevonden. Mij als mens heeft deze leergang niet alleen energie gegeven, maar ook de richting waar ik die energie voor ga gebruiken. Dank daarvoor.”

Dirk-Jan de Bruijn

“Door deze leergang heb ik mijn (positieve en negatieve) energiebronnen goed op een rijtje gekregen. Dit heeft mij persoonlijk nieuwe energie, richting en meer zelfvertrouwen gegeven!
Ik zal dit iedereen aan bevelen, zeer professioneel en gevarieerd programma waarin Eline en Edwin een vakkundige hoofdrol hebben en zorgen voor meerwaarde. Steeds weten ze op de juiste wijze de “spijker op de kop” te slaan.”

Mike Vestering

“Inzicht in mijzelf en heldere persoonlijke doelen en een enorme persoonlijke groei.”

Dick Voet

 

“Deze leergang heeft me geholpen om op verschillende invalshoeken in te zoomen op mezelf. Door de opzet van de leergang heeft de inbreng van de medecursisten grote meerwaarde. Je krijgt bevestiging van zaken die je beheerst of waarin je schittert maar ook leerpunten worden duidelijk alsmede de aanpak om daarmee aan de slag te gaan.”

Peter van Oldenbeek

 

“Inzicht in eigen functioneren is toegenomen. De belemmerende overtuigingen zijn in kaart gebracht. Herwaardering van eigen verleden. Mensen ontmoet die er toe doen, die intrinsiek gemotiveerd zijn om te groeien. De interactie tussen prive en werk/zakelijk kwam helder aan bod. Ook de invloed van beiden op elkaar. Goede contacten.”

Debby Wissing

 

“Eline en Edwin hebben mij door middel van diverse opdrachten oefeningen en gesprekken laten inzien wat mijn doelen zijn, welke belemmerende overtuigingen in de weg zitten en ook hoe je dit vormgeeft. Confronteren, maar duidelijk op de menselijke en persoonlijke manier waardoor er verbinding ontstaat en beklijft.”

Nanda Hoogendoorn

 

“Ik mag meer vertrouwen in mezelf hebben. Zo krachtig en positief als ik overkom, mag ik ook voor mezelf zijn. Door vertrouwen in mezelf te hebben, straal ik dat uit en krijgen anderen ook vertrouwen in mij, waardoor mijn zelfvertrouwen ook weer groeit.”

Bas Vestering

 

“Excelleren Als Mens bracht mij inzicht in mezelf op een inspirerende en bijzondere manier.”

Harry Collet

Business Controller, Gelre Ziekenhuizen

“Vandaag de 4 daagse Leergang ‘Excelleren als Mens’ afgesloten. Heel bijzonder hoe je na deze intensieve dagen (nieuwe) inzichten over jezelf krijgt waar je in alle opzichten verder mee kunt. Een aanrader, niet te vergelijken met andere ontwikkeltrajecten. Dank aan Eline en Edwin van Perceptie en de andere 5 deelnemers ! Ik zou anders nooit aan ‘jezelf ontdekken’ tijd besteden, want dit heb ik nooit gedaan. Ik was altijd in staat om wanneer dit wel moest, te duiken. Dit duiken kon deze 4 dagen niet en was prima. Voor mezelf heb ik er veel uitgehaald.”

Frank Jonker

Matrix BV

Ik ben in deze leergang veel over mezelf te weten gekomen. Met prikkelende vragen is mij een spiegel voorgehouden waardoor ik nieuwe inzichten heb gekregen over waar ik energie van krijg en wat me energie kost. Ook het beschrijven van mijn eigen kernwaarden was een eyeopener, ik begrijp mijn eigen reactie op bepaalde situaties nu veel beter. Ik heb mijn gevoel een belangrijkere plaats gegeven in het nemen van beslissingen en het uiten van mijn gedachten. Persoonlijke concrete doelen stellen ging ik vaak uit de weg, hierin heb ik mooie stappen kunnen maken. Naast de persoonlijke ontwikkeling heb ik ook mooie herinneringen overgehouden aan de mooie mensen en omgeving die ik heb leren kennen.

Frank Baijens

Director Information Technology | Lineage Logistics | Business & ICT Support Europe

Geitenwollensokken en koffie met rietsuiker in de “boeren tempel”. Nadenken en ook nog praten over je eigen emotie en je eigen spiritualiteit. Dit alles past absoluut niet in mijn comfortzone.

Geitenwollensokken lekker warm aan je voeten, rietsuiker is ook gewoon suiker de “boeren tempel” is een met heel veel aandacht gerestaureerde boerenschuur waar moderne en authentieke elementen prachtig samen komen.

Verhelderend je eigen emotie en je eigen spiritualiteit te kennen en te kunnen herleiden naar de oorsprong hiervan.

The question: Wordt je privé en zakelijk een “beter” mens voor je omgeving wanneer je een ruimere comfortzone hebt en je bewust bent van je emotie en spiritualiteit?

Ik dacht een bepaalde rust te hebben gemist na de heftigere momenten op dag twee. Maar ik snap nu dat deze rust geen meerwaarde zou hebben. Soms is het ook goed om in gezelschap even niets te zeggen te hebben.

De verschillende locaties en met name de relatie welke jullie onderhouden met de mensen op deze locaties prachtig! Het is echt mooi om je zo welkom te voelen als gast.

Jeroen Kaper

Projectleider Fortrus

De leergang heeft mij doen beseffen waar ik op dit moment sta en wat ik tot nu toe al heb bereikt, hier mag ik trots op zijn.

In 31 jaar heb ik voor het eerst 4 dagen aan mijn eigen kwaliteit van leven gewerkt en dat voelt goed. Ik heb geleerd om stil te staan bij mijn behoeftes en grenzen, haalbare doelen leren stellen en mijn richting bepaald.

Kijk om je heen en ervaar hoe mooi het leven is, sta hier bij stil en probeer altijd alles uit jezelf en het leven te halen. Geniet!

Sybren Ophof

Commercieel Directeur DeFabrique eurodomein

Zelfvertrouwen, inzicht hoe nu verder, een knop omgezet!

Mendy Drabbe

Manager Human Resources JdB Groep

De reis met Perceptie heeft mij dichter bij mijzelf gebracht. Bij de Mendy die ik ben en waar ik voor sta. Door bewustwording van mijn interne belemmeringen blijft er meer kracht over.
Erg mooi ook in de groep te merken hoeveel je in een paar dagen met jezelf kunt bereiken in bewustwording. Het concrete programma, het buitenzijn en de mensen van Perceptie spelen hier een cruciale rol in. Ik kan het iedereen aanbevelen!

Jeroen van Dijken

Secretaris Raad Nederlandse Detailhandel

‘Excelleren als Mens’ leert je alle eigenschappen kennen die je hebt, maar die soms onder het oppervlak blijven. Onder deskundige en kritische leiding leer je hoe je die kunt benutten. Het heeft mij geholpen om te vinden naar wat mij energie geeft en hoe ik daar anderen in mee kan nemen. De wereld zou veel makkelijker zijn als die alleen uit ‘Jeroenen’ zou bestaan, werd me weleens voorgespiegeld. Daar lag een mogelijkheid om te veranderen en dat kan alleen als je hier inzicht in hebt. Via de leergang heb ik een heldere richting gevonden met de trainers die mij verder helpt te vinden wat mij motiveert. Verder duidelijke doelen voor de toekomst!

Pieter ten Bruggencate

KPN

De leergang heeft mij de kompas gegeven waar ik naar op zoek was. Het pad dat ik hiermee wil bewandelen zal zich in de komende periode voor mij openbaren.
Ook het concretiseren, zaken simpel maken en mijn gevoel meenemen in overwegingen is een belangrijk inzicht geweest voor mij!
De leergang was in vele opzichten een bijzondere ervaring. Het groepsverband maakte deze ervaring extra speciaal. Met name de spiegel die je voor wordt gehouden in de vier dagen maakt het de moeite waard. Het forceert je om over essentiële zaken na te denken waar je feitelijk nooit bij stil staat.

Harrie Borgers

Financieel Adviseur Hypotheken SNS

Inzicht in mijn persoonlijke situatie. De opzet van de leergang is goed opgebouwd en geeft je inzicht in de verschillende gebieden van een individu. De leergang heeft me inzicht gegeven naast mijn werk om ook goed te kijken naar jezelf en de privé situatie. Voor mezelf een tweetal doelstellingen geformuleerd om mee aan de slag te gaan. Veel herkenbare dingen gehoord van mijn mede cursisten en ook leuke en goede gesprekken gehad hierover met de betreffende personen.

Mark Schoones

Creative Director WPK The Agency

In alle eerlijkheid twijfelde ik aanvankelijk enorm over mijn deelname aan de leergang. Zou dit wel iets voor mij zijn? Ik kan gelukkig zeggen dat ik er volledig naast zat. Deze vier dagen hebben enorm veel veranderd in me. Het zo geconcentreerd bezig zijn met je bewustzijn, zette deuren open die anders zeker gesloten waren gebleven. De blokkades die ik voor de leergang voelde, zijn er nog steeds. Maar dankzij de leergang heb ik het doorzettingsvermogen om die blokkades te doorbreken. Ik voel me letterlijk en figuurlijk lichter. En daar ben ik heel dankbaar voor.

Sjoerd Koster

Senior Portefeuille Manager RPM
Enigszins sceptisch aan de leergang begonnen. Door “noodgedwongen” en in alle rust na te kunnen denken over de doelen en de beslissingen die je op verschillende niveaus in het leven moet maken toch met een fijn gevoel naar huis. Mede door de openheid en het delen van ervaringen met andere deelnemers kom je tot een dieper niveau en tot een aantal nieuwe inzichten.

Tim Willemsen

Vastgoedmanager Fortrus
Wat mij deze leergang gebracht heeft is in het kort:
bewustwording, energie, stip op de horizon, meer zelfvertrouwen en rust.

De gemêleerde samenstelling van de groep sprak mij erg aan. Door de verschillende ervaringen en inzichten van anderen heb ik veel kunnen leren.

Rob de Vos

Ondernemer in concepten en merk-positionering
Er zijn mensen die aan het einde van hun leven terugkijken en bedenken dat ze liever andere keuzes gemaakt zouden hebben. De leergang Excelleren Als Mens heeft mij doen inzien wat voor mij echt belangrijk is in het leven. Ik heb hopelijk nog een hele weg voor me, deze leergang is de hele mooie routeplanner daarbij.

Miranda Jacobs

Zelfstandig ondernemer
Excelleren Als Mens daagt je uit een relatie aan te gaan met jezelf. Angst en onzekerheid los te laten en om te zetten in kracht en groei tot Zijn wie je bent en je eigen leven vanuit persoonlijk leiderschap sturing te geven.

Marjolein Aarten-Willemse

NDD-therapeute bij NOV Reflextherapie
De leergang Excelleren Als Mens heeft mij uitgedaagd mijn manier van acteren, reageren, filosoferen en mediteren nog eens goed te bekijken en daar zodanige aanpassingen in te maken dat ik nu beter in mijn leven sta en daar mijn geluk in vind.

Bert Vogel

Manager FlexForce SNS Bank N.V.
De leergang Excelleren Als Mens die ik bij Perceptie heb gevolgd heeft er voor gezorgd dat de beleving van mijn dagelijks leven blijvend is verrijkt. Ik ben bewuster geworden van de dingen die ik doe en  beslissingen die ik neem. Mijn dank daarvoor!

Marcus van Beyma

Ondernemer, Bureau van Beyma
Perceptie – Excelleren Als Mens: het leren om voor jezelf te zorgen, zoals je voor anderen zorgt.

Ik was mij bewust van mijn gewoonten en op zoek naar reflectie. Die kwam er, het proces bleef van mij, met goede, zorgvuldige en vertrouwde begeleiding vanuit Perceptie! Fantastisch om te ervaren hoe de groep meteen bijdraagt in reflectie, steun en motivatie.

Het is uniek van opzet, kracht, eenvoud en diepgang – loop jezelf niet voorbij – het gaat om het mens worden.

Astrid Derksen

Senior Projectmanager bij Propertize B.V.
Excelleren Als Mens heb ik als heel bijzonder ervaren. Bijzonder, omdat in relatief korte tijd de kern is geraakt, inzichten heeft gegeven maar ook concrete handvatten om mee verder te gaan in het streven mijn energiebalans optimaal te managen. Heeft stevigheid en duidelijkheid voor mij als mens gegeven.
Hoogwaardige trainers met ruime business ervaring maar ook nuchterheid. Immer respectvol maar wel heel duidelijk (‘no escape there..’).

Pieter Verhoog

Directeur sociale zaken Detailhandel Nederland
Excelleren Als Mens helpt je om meer inzicht over jezelf te krijgen. Onderbelicht talent en waardevolle ideeën moeten naar boven komen om jezelf beter te kunnen ontwikkelen. Een zeer gemotiveerd en deskundig team staat daarbij tot je beschikking. Kies dus voor Perceptie!

Linda Schellinger

Mede-eigenaar/bestuurder bij TRIXS, indoor trampoline en beachsportpark, hondentrainer en gedragsdeskundige.

Excelleren Als Mens heeft me nieuwe inzichten aangereikt, angsten laten overwinnen.

Ik koester de prachtige gesprekken, de waardevolle momenten, met een lach en een traan. Het was een unieke ervaring, die me veel heeft gebracht en die ik mijn leven lang zal meenemen.

Jeroen van den Biggelaar

Director Business Development bij La Place restaurants
Excelleren Als Mens heeft mij doen inzien waar ik sta in het leven en waar ik zou kunnen staan. Het is alsof je wordt opgenomen in het oog van een orkaan, je begint eraan en wordt vanaf dat moment meegenomen in een wervelwind van ervaringen en ontmoetingen die je stuk voor stuk verder brengen op het pad wat je bent ingeslagen.Het werken in een kleine groep met veel persoonlijke aandacht van de trainers geeft je de kleinschaligheid die je nodig hebt om je kwestbaar op te stellen en daardoor ook echt te openen, met name naar jezelf. Doordat je veel buiten bent op de meest natuurrijke en luisterrijke plekken van ons land voel je de betrokkenheid bij de elementen en ervaar je wat echte kwaliteit is. Ik merk nu al een verschil in echt luisteren en daardoor het in staat zijn echt beslissingen te nemen. Je inschrijven voor deze leergang is een levens veranderende ervaring die ik iedereen kan en bijna moet aanraden. Als je op zoek bent naar een leergang is die je in staat stelt echt het verschil te maken voor jezelf en je omgeving houd dan op met zoeken je hebt hem gevonden!

Yvonne Stoeltie

Partner/Mede-eigenaar Graham CCC
Met een gezonde dosis scepsis, maar ohzo nieuwsgierig wat mij dit nou zou opleveren, nam ik deel aan de leergang Excelleren Als Mens. Deze leergang is een aanrader voor iedereen die persoonlijke groei en ontwikkeling niet uit de weg gaat. Chapeau voor de wijze waarop de trainers omgaan met de deelnemers, chapeau voor de wijze waarop de leergang is opgebouwd en resulteert in de climax, persoonlijk inzicht in eigen krachtbronnen. Ook bij mij dus.

Koos Pols

Directeur / Eigenaar bij Koos Pols Retail / Vastgoed Advies
“Waarom doe jij niet mee?” Met deze vraag van Edwin, gevolgd door mijn volmondig antwoord “ja, ik doe mee”, begon een nieuwe fase in mijn leven. Ik had mij
opgegeven voor de leergang “Excelleren Als Mens”. Ik wist direct dat dit voor mij heel belangrijk zou zijn. Later bleek dat dit wel heel voorzichtig uitgedrukt was. Ik heb tijdens de leergang een bijzonder mens ontmoet, n.l. mijzelf. Ik ben mijzelf tegengekomen en ik heb mijzelf ont-moet. Ik heb dingen in mijzelf ontdekt die er natuurlijk wel waren, maar die ik niet zag. Wat ik tijdens de leergang heb meegekregen is een stimulans voor nu en voor de toekomst. Het is onvoorstelbaar wat er tijdens de training met je gebeurt. Het waren fantastische dagen met een kleine groep in een prachtige omgeving. De sfeer, de natuur, de trainers, het klopt allemaal.

Mans Everhardus

Opleidingsmanager at Horizon College
“De leergang Excelleren Als Mens heeft voor een grote ommekeer in mijn leven gezorgd. In mijn werkzame leven heb ik vele cursussen en trainingen mogen volgen, maar deze steekt er met kop en schouders boven uit. De trainers en andere specialisten die verbonden zijn aan deze leergang hebben allemaal dezelfde eigenschap en overeenkomst namelijk dat ze houden van en geloven in mensen. De opbouw van de leergang van reflectie/zelfreflectie, naar waar is de ruimte om te groeien en uiteindelijk hoe je deze groei borgt is goed doordacht. Na deze leergang kan ik stellen dat ik op het gebied van fysieke, mentale, spirituele en emotionele energie veel beter in balans ben. Deze balans heb je nodig om goed te kunnen functioneren in zowel privé als in je werk. Na deze leergang kan ik zeggen dat ik weer in mijn kracht sta. Een prachtig cadeau dat ik iedereen gun.”

Gerny Ligtenbarg

Manager Mid Office RegioBank
De leergang Excelleren Als Mens heeft me veel meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Ik ging er naar toe met een eenvoudig vraagstuk, maar de coaches zijn in staat gebleken dit vraagstuk in een veel breder perspectief te plaatsen. Ze zijn niet snel tevreden met voor de hand liggende antwoorden. Dat vind ik bijzonder sterk. Hierdoor heb ik niet alleen in mijn zakelijke, maar zeker ook in mijn privéleven een aantal forse verbeteringen kunnen realiseren. En daar ben ik erg dankbaar voor.

Margriet Formanoy

Onderzoeker
De training “Excelleren Als Mens” heeft me laten inzien hoe ik kan loslaten, door te vertrouwen op mijn eigen kunnen en kracht. Ik omarm de onzekerheid, vlieg de toekomst tegemoet en realiseer me: niemand weet alles zeker!

Tineke den Dekker

SNS, manager klantgebied
Wat is het goed gebleken om even goed stil te staan bij mezelf, mijn leven, mijn wensen en mijn patronen. Met een aantal individuele gesprekken maar vooral de leergang Energiek Leiderschap heb ik een mooie blik gekregen in hoe anderen het leven ervaren, en vooral ook hoe ik het zelf ervaar. Als je niet bang bent om geconfronteerd te worden met wat wel is gelukt en wat niet is gelukt, wie je bent, wie je wil zijn en vooral ook wie je mag zijn, kunnen er mooie dingen gebeuren. Of je nu kleine of grote wensjes hebt, of je alleen maar weer eens een frisse blik wil werpen op jezelf, deze leergang is absoluut een aanrader!

Carolien Heintz

Conrector a.i. bij Luzac
Excelleren Als Mens is voor mij een levensveranderende eye-opener geweest die er toe heeft geleid dat ik weer keuzes maak uit gevoel en bevlogenheid. In een veilige, warme omgeving werd mij op directe, maar prettige manier een spiegel voorgehouden die mij alert maakte op de manier waarop ik mijn energie verdeelde en hoe mijn keuzeprocessen verliepen. Vrij automatische mechanismen, opgebouwd in de loop der jaren, heb ik leren herevalueren en ik kreeg handvatten die mij hielpen veranderingen door te voeren. De steun die ik ervaarde van een professioneel en warm team maken dat deze leergang voor mij zo waardevol is geweest. Ik ervaar weer energie en focus en dit is dagelijks merkbaar voor zowel mijzelf als de mensen om mij heen. Het is met recht het mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen.

Gert Poort

Zelfstandig Chief Financial Officer ad interim
Mijn naam is Gert Poort. Ik heb in het najaar van 2016 de leergang “Energiek Leiderschap” gevolgd. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als zelfstandig Chief Financial Officer ad interim. Beroepsmatig ben ik veelal bezig met toekomstige ontwikkelingen binnen de bedrijven die ik adviseer. Ik merkte dat ik ook in mijn privé veelal bezig was met wat de toekomst zou brengen zonder voldoende te kunnen genieten en stil te staan bij het hier en nu. Ik wilde met dit ontwikkelpunt aan de slag en na een aantal prettige gesprekken hierover met Edwin heb ik besloten om me in te schrijven voor de leergang.

Eerlijk gezegd was ik aanvankelijk best sceptisch, ik had echter in het verleden vanuit diverse grote werkgevers een aantal management development programma’s doorlopen waarbij deze issues ook wel aan de orde kwamen maar waar ik eigenlijk geen duurzaam resultaat bemerkte.

Vanaf het begin merkte ik dat het er in de leergang “Energiek Leiderschap” anders aan toe ging. Doordat de groep zo klein is, is er voldoende tijd en gelegenheid om echt diepgaand met de ontwikkeling van iedereen individueel aan de slag te gaan. Er waren continu twee trainers (Edwin en Eline) aanwezig.

Ook de openheid en dynamiek in de groep heeft mij in positieve zin verrast. Doordat de achtergronden van de diverse deelnemers erg verschillend divers zijn ontstond er al heel snel een “groepsgevoel” zonder dat dit beklemmend voelde. Door de vertrouwde omgeving die werd gecreëerd was iedereen bereid om zijn of haar ontwikkelpunten/leerdoelstellingen in alle openheid te bespreken. Hier werd op een zeer integere wijze mee om gegaan door zowel de trainers als de deelnemers.

Voor mijzelf heb ik drie dagen volledig kunnen besteden aan mij eigen ontwikkeling als mens. De manier waarop je op bepaalde zaken wordt gewezen is soms confronterend maar altijd respectvol. Doordat je door de trainers voortdurend wordt gespiegeld op je eigen gedrag ontstaat er gedurende de leergang al een proces van continue bewustwording. Persoonlijk heb ik gemerkt dat deze bewustwording de basis is om echt een verandering in gedrag te bewerkstelligen. Ik heb hier, tot op de dag van vandaag, nog iedere dag profijt van. Ik zou de leergang echt aanbevelen voor diegenen die nu eens echt met een gedragsverandering aan de slag willen.

Jos Wannet

Hoofd Business Control & Treasury
Een hele belevenis, zo zou ik de leergang excelleren als mens willen noem. Geen standaard “programma”, maar een reis waar je gaat werken aan jezelf. Dit samen met de andere deelnemers. Edwin en Hanneke faciliteren dit op hun eigen wijze, waar ze complementair aan elkaar zijn. Stellen de juiste vragen en geven de juiste opdrachten. Waar ze anticiperen op de wensen en behoefte van elk individu. Voor mij is “excelleren als mens” niet afgelopen, ik heb de bagage gekregen om door te excelleren.
Edwin, Hanneke bedankt!

Silvia van Echtelt

OVD Opleidingsmanager
Ik was op zoek naar een opleiding/traject waarin ik zou leren om meer te halen uit mezelf.
Dat was ook mijn omschrijving zonder duidelijk voor ogen te hebben wat het doel dan moest zijn bij het intakegesprek.
De leergang excelleren als mens was een mooie reis. Bestemming bereikt? Ja en nee, want er is geen eindbestemming. EAM is als een koffer die je meeneemt in je leven. Met inzichten, vooral in jezelf, met (grensverleggende) ervaringen, met reflectie, samen met hele goede trainers die maken dat je jezelf ontplooit. Door EAM te volgen voel ik me trots, zelfverzekerd, energievol, dankbaar en gelukkig en ik realiseer me dat de sleutel hiervoor bij mezelf ligt en nu ik de sleutel eenmaal heb opgepakt weet ik hem te vinden.

Pieter Hanraets

Zelfstandig Ondernemer
De leergang Excelleren Als Mens heeft een diepe indruk achtergelaten. Een fantastische organisatie en zeer deskundige begeleiding brengt je in een omgeving waar je naar binnen kan kijken en jezelf beter leert kennen. Warmte en vertrouwen zijn sleutelwoorden in de aanpak.

Het blijft niet alleen bij theorie en goede gesprekken maar er ontstaan concrete aanknopingspunten waar ieder op zijn eigen tempo mee aan de slag kan. Soms moet je een beetje geprikkeld worden om verder te durven kijken dan je normaal zou doen.

Het is een duurzaam traject wat lang na dato nog een uitwerking heeft. En het team staat altijd voor je klaar.

Niet twijfelen maar gewoon doen!

Astrid van Rijn

Vitaliteitsmanager bij ‘de oplossing’
Regie over je eigen vierkante meter is de kern van de leergang ‘Excelleren als mens’. Vanuit respect en gelijkwaardigheid dagen Edwin en Hanneke je uit om de uithoeken ervan te verkennen en ‘m optimaal te gaan benutten. Ik draag de inzichten en ervaringen uit deze leergang als een kostbare schat met me mee!

Hans van Polen

Na de leergang ‘Excelleren Als Mens’ is alles meer en meer op z’n plek gaan vallen. Natuurlijk gaat dat allemaal niet vanzelf, maar er is nog steeds een prachtige progressie. Of ik al die inzichten en de bewustwording zonder de bijdrage van de twee trainers en de andere deelnemers had bereikt betwijfel ik.
Wat voor mij vooral blijft hangen van de leergang ‘Excelleren Als Mens’ is het herkennen van situaties waarin ik dreig vast te lopen. En in plaats van volharden in iets waar ik niet gelukkig van wordt, probeer ik nu keuzes te maken waar ik mij beter van ga voelen en waarin ik beter tot mijn recht kom. Met als resultaat dat uiteindelijk ook mijn omgeving daar voordeel van heeft.

Bas Walenkamp

SNS afdeling strategie en innovatie
Het is nodig om af en toe weer eens op scherp te worden gezet. Niet alleen inhoudelijk maar ook voor je eigen ontwikkeling; het leidt tot nieuwe inzichten en mogelijkheden. De leergang ‘Excelleren Als Mens’ heeft deze impact. Ik ben Edwin en Hanneke dankbaar voor dit unieke traject. Bijzondere mensen die het beste naar boven weten te halen uit iedere deelnemer.

Joerie Poelman

CFO Partner Logistics
De leergang excelleren als mens geeft inzicht in het eigen gedrag en het effect van dat gedrag op anderen.
Er wordt niet allen een bewustzijn gecreëerd van het enorme energiepotentieel dat zowel door jezelf als door anderen onbenut wordt gelaten, het helpt je ook dit bewustzijn om te zetten in concrete actie.